zapornice

Zapornice za enostavno omejevanje dostopa

Če želimo dostop do svojih površin enostavno omejiti, lahko uporabimo kar zapornice. Na voljo imamo seveda še druge učinkovite rešitve, a včasih je dovolj že čisto enostavna ovira, ki preprečuje prehod velikim vozilom. To odlično deluje na domačih površinah, prav tako pa tudi na kakšnih javnih ali poslovnih površinah, kjer želimo imeti nadzor nad dostopom. 

Že povsem enostavne zapornice se lahko odlično obnesejo pri svojem delu. Nenazadnje je njihova glavna funkcija ta, da omejijo dostop nepooblaščenim obiskovalcem, za to je dovolj že statična zapora. Z zapornico pa omogočamo enostavno odpiranje dostopa za tiste, ki površine lahko uporabljajo. Upravljanje opreme je lahko precej preprosto, lahko kar ročno, pogosto pa zapornice opremimo z električnim mehanizmom, ki omogoča odpiranje in zapiranje na daljavo. Lahko uporabimo tudi senzor gibanja ali kakšne druge tehnološke domislice, ki močno izboljšajo izkušnjo pri uporabi takšne opreme.

Zapornice za parkirišča

Odličen primer takšne opreme so zapornice za parkirišča. Te opravljajo zelo pomembno nalogo, če ne želimo na parkirišče spustiti kar vsakogar, vseeno pa omogočajo enostaven dostop za tiste, ki tam lahko parkirajo. Moramo pa zapornico na to nalogo dobro pripraviti. Pri tem nam pomaga tudi napredna oprema, recimo avtomatiziran sistem za izdajanje parkirnih listkov in za pobiranje parkirnine. Tu imamo še več možnosti, ki se jih splača izkoristiti, saj lahko parkirišče res zelo dobro opremimo. Z nadziranjem dostopa torej ne bomo imeli dela, saj za vse poskrbijo kar zapornice.

Zapornice za domače dvorišče

Kljub temu, da imamo na voljo zelo napredne zapornice z mnogimi avtomatiziranimi sistemi, se pogosto najbolje obnesejo enostavne zapornice, tudi tiste, ki jih morda odpiramo kar ročno. Takšne zapornice so vsekakor zelo priljubljene na domačem dvorišču, kjer želimo omejiti dostop nepovabljenim obiskovalcem. Odlično se obnese že enostavna zapornica, saj je takšna ovira povsem dovolj. Takšna rešitev je poceni in učinkovita, kar je najboljša kombinacija za domačo opremo te vrste.