parketi

Ste se kdaj vprašali kakšni parketi sploh obstajajo?

Kadar razmišljamo o parketih seveda najprej pomislimo na tisti klasičen parket o katerih slišimo zgodbe, kako v neki palači ni bil zamenjan že cela stoletja in to je nekaj, kar se mnogim kupcem oziroma tistim, ki prenavljajo dom ali pa ga na novo postavljajo, sliši izjemno privlačno. Kljub temu pa je dobro vedeti, da obstajajo tudi drugačni parketi, ki se nekoliko razlikujejo po svojih lastnostih in ceni, vseeno pa vsi zajemajo to, kar si konec koncev želimo od parketa. Obstojnost in prelep naraven izgled.

Dandanes so med bolj popularnimi parket dvoslojni, ki so primerni za to, da jih vgradimo četudi imamo položeno talno gretje, kar je nekaj, kar težko naredimo, če bi radi imeli klasični parket ali pa recimo kmečki pod. Kar se tiče same obstojnosti in možnosti obnavljanja pa so masivni parketi najbolj primerni, saj lahko zaradi večje količine lesa, ki je položena na tla lahko vemo, da bomo lahko leta in leta vzdrževali pod s pomočjo brušenja in oljenja, kar je nekaj, kar ni ravno mogoče, če se odločimo za bolj tanke deske dekorativnega lesa.

Kar se tiče cenovne ugodnosti pa so lamelni parketi zagotovo v sami špici. Še vedno nudijo izgled lesa kot talne obloge, vendar to naredijo na način, ki maksimalno izkoristi prav v sako deblo, kar pomeni, da lamelni parketi poskrbijo za to, da so porabljeni tudi tisti kosi, ki sicer ne bi bili, kar je po neki strani izjemno dobro tudi za naš planet.

Lamelni parketi se nameščajo v obliki posameznih lamel, ki so prej oblikovane, sami pa si lahko izberemo v kakšnem vzorcu bodo lamele položene. Na ta način lahko poskrbimo, da prostor izgleda točno tako, kot smo si to originalno zamislili, hkrati pa lahko uživamo v tem, da se lamelni parket odlično poda s skoraj vsemi interierji.