Floor

Priporočljivi posegi pri sanaciji

Ko prvič gradimo dom vanj vključimo to, kar je najbolje na trgu za ceno, ki si jo lahko privoščimo, moramo pa tudi upoštevati koliko časa bo kakšen produkt zdržal in kdaj je čas za zamenjavo. Nekatere zamenjave obrabljenih delov so izključno estetske kot na primer menjava ploščic v kopalnici, lahko pa da so obnove, ki jih želimo opraviti na dolgi rok investicije. Primer take investicije je to, da je zamenjana izolacija, poleg tega pa se lahko odločimo, da je za nas primerna notranja izolacija sten.

Zakaj je potrebna notranja izolacija sten?

Veliko zgradb je grajenih tako, da niso vsi prostori ogrevani. Primeri takih prostorov so shrambe, garaže in kleti. Četudi se nahajajo znotraj glavne zgradbe pa so ti deli hiše še vedno točka na kateri izgubljamo toploto in zaradi tega po nepotrebnem moramo dodatno ogrevati. Notranja izolacija sten poskrbi, da zidu ne odebelimo, hkrati pa nudi zaščito pred nepotrebnim izgubljanjem toplote, ki lahko nastane zaradi velike neizolirane površine.

Velike neizolirane površine predstavljajo tudi tla

Toplotna izolacija poda je velikokrat pozabljena med načrtovanjem izolacije doma, ampak je lahko dobra investicija, če imamo pod hišo velike kletne prostore. Toplotna izolacija poda preprečuje, da bi toplota, s katero grejemo glavne stavbene prostore zahajala tja, kamor ni mišljeno, da gre, torej v klet, kjer velikokrat tudi želimo imeti nekoliko nižje temperature, da lahko v njih shranjujemo sveža živila, ozimnico ali druge večje količine še ne pripravljene hrane. Toplotna izolacija poda ni namenjena samo ohranjanju toplote, dobra izolacija, ki je kvalitetno izdelana in vgrajena predstavlja tudi odlično zvočno izolacijo zaradi katere zmanjšamo zvočni vplivov okolice, lahko pa to dejstvo uporabimo tudi v večstanovanjskih hišah in tako tako toplotno kot tudi zvočno lotimo dve ločeni stanovanji, tako da se zgornji in spodnji sosedje ne morejo več tako zelo motiti.