Opravite šolo vožnje pravočasno in strokovno

Avtošola je z novo prometno zakonodajo dobila novi izraz, in sicer šola vožnje.

Kakšna je dobra avto šola?

V teh kriznih časih je prava odločitev o pravem ponudniku avto šole še kako pomembna. Tisti, ki vas bo prepričeval le s ceno ure vožnje, se bo kasneje verjetno izkazal za manj kvalitetnega, kar posledično za vas pomeni več ur vožnje in na koncu dražji vozniški izpit. Mnogokrat tak učitelj vožnje oziroma šola vožnje niti nima vseh pogojev za poučevanje.

Pri oglaševanju ugodnosti šole vožnje strankam  večkrati niti ne ponudijo celovite informacije, ki bi stranki omogočale izračun celotne cene usposabljanja za vožnje motornih vozil.

Šole vožnje v oglasih pogosto obljubljajo poceni pot do vozniškega izpita. Stranki obljubljajo izredno nizko ceno za posamezni »paket« usposabljanja, pri čemer stranke nikjer ne seznanijo, da je zakonsko predpisan minimalni obseg usposabljanja 20 učnih ur vožnje, ki je potreben, da lahko kandidat zaključi usposabljanje po predpisanem programu.

Iz oglasov ni razvidno, da bodo določeni kandidati potrebovali večje število ur, saj je dejanski obseg ur odvisen od spretnosti in sposobnosti vsakega posameznega kandidata. Strošek dodatnih ur usposabljanja, ki jih bodo določeni kandidati potrebovali na poti do uspešno opravljanega vozniškega izpita, iz oglaševanja ni razviden.

 

Kako izbrati pravo šolo vožnje?

Ob zelo veliki izbiri šol vožnje-avtošol v Sloveniji, bi pričakovali, da je izbira tiste prave šole vožnje-avtošole enostavna. Vendar ko malo bolj natančno preverimo njihove rezultate, ugotovimo, da so ti dokaj povprečni. V vsakem izpitnem centru – izpitni komisiji je le 10-15% zares dobrih in uspešnih šol vožnje-avtošol.

Pozanimajte se pri prijateljih, kje in in seveda, ali so bili zadovoljni s šolo vožnje. Opišejo naj vam tudi pomanjkljivosti na katere so naleteli. Pojdite na izpitni center in se pozanimajte, saj tam merijo uspešnost posameznih šol vožnje. Izpitna komisija vam bo z veseljem ponudila vpogled.

Vzpostavite telefonski ali še bolje osebni stik s priporočeno šolo vožnje, da se z njimi posvetujete. Pri resnih šolah vožnje vam bodo že takoj podali podatke: o vrsti vozil, teoretičnem in praktičnem izobraževanju, ceni, ter drugih pomembnih stvareh.

Pojdite na ogled šole vožnje, ki se vam zdi primerna. Tam se dogovorite, če lahko brez obveznosti pridete na eno PREDAVANJE CESTNO PROMETNIH PREDPISOV ( CPP ). Tako dobite občutek o delu šole vožnje, spoznate nivo oz. standard izobraževanja, profesionalnost učiteljev vožnje (inštruktorjev), zadovoljstvo kandidatov, opremljenost prostorov in še dosti drugega. Na podlagi vsega tega bo odločitev lažja. Pozanimajte se ali v avtošoli zadovoljujejo predpisane pogoje. Predpisano usposabljanje teorije CPP mora trajati najmanj 20 ur in se mora izvajati v ustrezno opremljeni učilnici. Tam vam bodo tudi opisali cel postopek kako do vozniškega izpita in vam dali možnost poskusnega reševanja testov cpp.

Cene so pomemben dejavnik pri izbiri šole vožnje. Vse cene morajo biti vnaprej znane,od teoretičnega izobraževanja, do ure vožnje itd. Zato smo vam pripravili okvirni izračun stroškov na poti do vozniškega izpita

Dobre in resne avtošole oz. dobri inštruktorji oz. učitelji vožnje, se vedno potrudijo prilagoditi in pomagati vsakemu kandidatu posebej. Če se vam zdi da ste na napačnem naslovu, zamenjate šolo vožnje. To lahko storite tudi če ste že pričeli s praktičnim usposabljanjem pri določenem učitelju vožnje, za katerege menite da ne izpolnjuje ustreznih smernic, ki so navedene v evidenčnem kartonu vožnje.

Bodite previdni! Kadar v šoli vožnje ponujajo usluge po zelo nizkih cenah, potem v njej zagotovo ni kvalitetnih inštruktorjev in predavateljev. Kakor vsako uspešno podjetje, morajo tudi v šoli vožnje pokrivati svoje stroške.

Da bi vaša vožnja s priljubjenim avtomobilom bila varna, morate pravočasno opraviti šolo vožnje.

Oglejte si pogoste napake na izpitni vožnji:


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *