Nasveti za brezskrbno supanje

Preživljanje prostega časa ob morju bo bistveno bolj zabavno in zanimivo, pa tudi koristno, če se pri tem poslužimo novih opcij pri rekreaciji, ki jih odpirajo razni športni rekviziti. Med temi najdemo tudi napihljive deske, ki omogočajo veslanje po mirni morski gladini. Tako imenovano supanje pa bo še veliko bolj prijetno, če se ga lotimo premišljeno in brez tveganja.

Najprej se je treba posvetiti izbiri prave opreme, saj ta v veliki meri odloča o tem, kako zadovoljni bomo s celotno izkušnjo. V ospredju je deska oziroma napihljiv sup, ki je ključni kos opreme za stoječe veslanje na vodni gladini. Za brezskrbno veslanje je izredno pomembno, da izberemo kakovostno desko z zadostno nosilnostjo, paziti pa moramo tudi na druge lastnosti. Predvsem začetniki bodo najbolj zadovoljni s krajšim in širšim supom, ki ponuja več stabilnosti, prav tako je dobro, da ima napihljiv sup nekoliko večjo debelino, običajno ta znaša 15 cm. To so vsestranske deske, ki so kot nalašč za rekreacijo ob plaži. Na voljo pa so še mnoge druge izvedbe, ki prav tako ponujajo zanimiva doživetja, še posebej za tiste bolj izkušene veslače.

Seveda pa je pomembno tudi to, da znamo napihljiv sup pravilno uporabljati. Ne gre namreč le za to, da se na desko povzpnemo in začnemo veslati, začne se že pri izbiri in pripravi opreme. Sup je treba napihniti, sestaviti veslo in namestiti morebitno dodatno opremo. Potem pa se začnejo še preglavice pri vzdrževanju ravnotežja na deski – pri tem se za neprecenljivo izkaže stabilna deska z zadostno nosilnostjo. Supanje bo ravno v tej fazi najbolj zabavno in zanimivo!

Za brezskrbno supanje je pomembno še to, da napihljiv sup usmerimo na varen in miren kotiček morja. Upoštevamo tudi morebitne vremenske spremembe in vedno mislimo na splošno varnost. Najbolje je veslati v družbi, če se slučajno kaj zgodi.