kmečki pod

Masivni kmečki pod 

Masivni kmečki pod je izdelan iz desk različnih vrst lesa. Pri nas ima ta vrsta tal že zelo dolgo tradicijo. Kmečki pod so namreč uporabljali skorajda v vseh kmečkih hišah in ponekod se je ohranil do danes. 

Če so nekoč kmečki pod pribijali na tla, ga danes lepimo, nato se ga še lakira ali olji. V današnjem času uporaba tovrstnega poda pomeni zlasti vračanje k tradiciji. 

Kmečki pod je izjemno obstojen in vzdržljiv, lahko se ga tudi preprosto obnavlja. Praviloma se ga izdeluje v debelini 15 ali 20 mm. Izdeluje se torej iz najrazličnejših drevesnih vrst in glede na to se razvršča v različne kakovostne razrede. Pravilno izdelan kmečki debeline 15 mm se lahko položi na tla s talnim ogrevanjem. Lepi se na tla, lahko je krtačen, ročno obdelan, oljen, staran, beljen, termično obdelan, lužen. 

Ne glede na to, za kakšne vrste kmečkega poda se boste odločili, vam bo v dom ali kateri koli drug objekt prinesel veliko mero dobrega počutja in pridiha domačnosti. 

Parketi različnih vrst  

Parket je zagotovo ena od najbolj priljubljenih vrst tal, ki jih polagamo v domove pa tudi v druge objekte. Parketi, med katerimi lahko izbiramo na trgu, so narejeni iz najrazličnejših vrst lesa. Izjemno priljubljen je, na primer, hrastov parket. 

Na voljo so vam tudi gotovi paketi, dvoslojni in trislojni. Takšna vrsta parketa se lahko dobro ujame tudi s talnim ogrevanjem. 

 

Ne glede na to, za katero vrsto parketa se boste odločili, pa je zlasti pomembno, da ga kupite na preverjenih mestih in da izbirate med visoko kakovostnimi razredi. Nato je pomembno tudi, da si za polaganje parketa omislite strokovno pomoč. Pri nas je kar nekaj zelo uveljavljenih podjetij, ki se ukvarjajo tudi s polaganjem parketa. Ugodno ponudbo te storitve lahko najdete tudi na spletu, kjer si lahko v spletnih galerijah takšnih podjetij ogledate, kako posamezne vrste parketa delujejo na prostor.