Husqvarna 550 XP

Katero motorno žago izbrati?

Pri delu z drevesi in lesom je najpomembnejši kos opreme gotovo zanesljiva motorna žaga. Ker pa je ponudba zelo široka, potrebe pa različne, je pravi model pogosto težko izbrati. V vsakem primeru se je smiselno pri izbiri omejiti le na preverjene modele priznanih znamk, ki ponujajo najboljše zadovoljstvo.

Stihl MS 181

En izmed predlogov, ki pokrijejo širok spekter potreb raznolikih uporabnikov, je gotovo Stihl MS 181. To je motorna žaga, ki se uvršča v ugodnejši cenovni razred, saj jo lahko dobimo že za dobrih 300 evrov, hkrati pa za to ceno ponuja zelo veliko. Mnogi uporabniki bodo s to žago dobili prav vse, kar potrebujejo za delo okoli hiše. Stihl MS 181 omogoča učinkovito delo na posestvu, saj lahko brez težav oklestimo vsiljiva drevesa, režemo veje, čistimo grmičevje in podrast, morda se lotimo celo priprave drv in podiranja manjših dreves. V vsakem primeru je dobro imeti pri roki okretno vsestransko žago, ki bo prišla prav pri mnogih vsakdanjih opravilih – Stihl MS 181 se v tej vlogi odlično obnese.

Husqvarna 550 XP

Nekoliko zahtevnejši uporabniki bodo poiskali motorno žago v višjem cenovnem razredu, kjer najdemo zelo zmogljive vsestranske žage. Husqvarna 550 XP je še vedno precej dostopna s ceno okoli 800 evrov, če seveda upoštevamo zmogljivosti te naprave. Gre za res vsestransko žago, ki zmore praktično vse, kar lahko pričakujemo od sodobne motorne žage. Na voljo imamo različne meče, ki dopolnijo zmogljivost žage in omogočajo tudi podiranje nekoliko večjih dreves. Gotovo pa se bo Husqvarna 550 XP odlično izkazala pri rezanju debelejših vej, pripravi drv in podiranju vseh vrst dreves, torej prav pri tistih opravilih, ki kličejo po zanesljivi in zmogljivi motorni žagi. Poleg tega pa je investicija upravičena tudi zaradi dolge življenjske dobe in brezhibnega delovanja, medtem ko piko na i dodajo nekatere inovacije in specifične odlike tega priznanega proizvajalca.