Elektroinstalacije

Ima vaš otrok težave v šoli? Inštrukcije so odlična rešitev

Težave v šoli niso nič novega, pogosto se zatakne pri kakšnih zahtevnih učnih vsebinah. A to še ne pomeni, da lahko težave preprosto spregledamo. Še vedno se splača hitro poskrbeti za dobro rešitev, še posebej zato, ker imamo na voljo dobre možnosti na tem področju. Najbolj seveda izstopajo inštrukcije, ki so zelo učinkovite.

Najbolje se inštrukcije izkažejo pri tistih, ki imajo težave z razumevanjem snovi in ne morejo slediti pouku v šoli. Pri tem pridejo nekateri predmeti bolj do izraza, težave se pojavljajo predvsem pri matematiki in fiziki, kasneje pa tudi pri kakšnih strokovnih predmetih, ki jih srečujemo v srednješolskih in študijskih programih.

Problematični predmeti za inštrukcije

Tako imajo nekateri predmeti za inštrukcije tudi več povpraševanja. Za nekatere strokovne predmete, kot je na primer statika, inštrukcije močno pomagajo tudi študentom. Takšne rešitve so nadvse dobrodošle, saj ima statika inštrukcije dobro prilagojene prav posameznim študijskim programom, ki vključujejo te vsebine. To pomeni, da lahko pričakujemo odlične rezultate pri inštrukcijah in pri nadaljnjem študiju. Učna pomoč pri študiju je prav tako dobrodošla kot pri osnovnošolcih in srednješolcih.

Seveda imajo tako kot statika inštrukcije dobro prilagojene tudi druge učne vsebine. Ne moremo si namreč privoščiti veliko fleksibilnosti, če iščemo inštrukcije – zanimajo nas tiste rešitve, ki bodo najbolj koristne. Tako je zelo dobro, da imajo inštruktorji dokaj široko ponudbo in lahko odgovorijo na povpraševanje. Vsekakor ima statika inštrukcije dobro prilagojene študentom, večina drugih predmetov pa pokriva celotno izobraževalno vertikalo. Otroci imajo težave že v osnovni šoli, še več se jih pojavi v srednji šoli. Zato je gotovo pametno poznati ponudbo in te možnosti tudi izkoristiti, če imamo priložnost za to.

Ravno zato je dobrodošlo, da je ponudba za problematične predmete posebej široka. Tako kot ima statika inštrukcije zelo dobro organizirane, bomo dobili odlično izvedbo tudi pri inštrukcijah za druge predmete. Največ ponudbe bo seveda pri tistih predmetih, ki v šoli povzročajo največ težav.

 

Največ možnosti ponujajo inštrukcije matematike

Matematika je že pregovorno zahteven predmet v šoli, pogosto se začnejo pojavljati težave že v osnovni šoli. Zato ni čudno, da se je dobro razvila tudi ponudba inštrukcij. Za inštrukcije matematike brez težav dobimo dobre ponudnike, ki bodo prepričali z odličnim učinkom. Seveda smo pozorni tudi na druge lastnosti inštruktorja, a običajno ciljamo prav na kakšne specifične cilje, recimo na boljše šolske rezultate ali na dobro oceno pri kakšnem preverjanju. 

Za inštrukcije matematike bomo našli široko ponudbo, ki se zelo dobro prilagaja povpraševanju. Vsak bo našel prave rešitve za svoje potrebe, tudi če gre za kakšne posebne zahteve. Na drugi strani lahko pričakujemo tudi nekaj več fleksibilnosti pri inštruktorjih, najdemo inštruktorje z različnimi slogi pri poučevanju. Tudi pedagoška plat je pri inštrukcijah izredno pomembna, tako da ne moremo vedno računati le na to, da bo inštruktor dober že zaradi svojih strokovnih znanj. Sploh za inštrukcije matematike to še posebej velja. Splača se izbrati izkušenega in prilagodljivega inštruktorja, pri AP inštrukcije najdemo takšne rešitve. Izbira pravega inštruktorja ima zelo velik vpliv na končni rezultat, zato to vsekakor ni zanemarljiva naloga pri iskanju inštrukcij.

Za uspešne inštrukcije obstaja več pogojev

Vsak inštruktor ima svojevrsten pristop in pogosto se pokažejo tudi velike razlike. Tudi učenci imajo namreč različne želje in potrebe, poleg tega se hitro izkaže, da imajo učne vsebine različne aspekte, ki se predstavljajo na različne načine. Tako se morajo inštrukcije matematike prilagoditi vsem tem faktorjem. Pametno je izbrati prilagodljivega inštruktorja, ki zna pripraviti pravi načrt za poučevanje. Poleg tega pa lahko računamo na nekaj več fleksibilnosti in na učinkovito izvedbo, kar je prav tako pomembno. Prilagodljiv inštruktor lahko močno razbremeni učenca pri izvedbi inštrukcij, tako bo podajanje snovi lažje in predvsem bolj učinkovito, morda bodo manjši tudi stroški.

Kako pri inštrukcijah pomagajo prenosniki?

Ena izmed zanimivih opcij so inštrukcije na daljavo. To je zelo dobra rešitev za tiste, ki se ne želijo usklajevati s svojim inštruktorjem ali pa ne morejo dobiti dovolj prilagodljivega ponudnika. Nenazadnje je kar težko najti prave termine in ustrezno lokacijo za tovrstno poučevanje, to lahko vodi v dodatne stroške in skrbi, veliko časa in truda zapravimo že za usklajevanje in za pot. Prenosniki vse to močno poenostavijo, saj se lahko inštrukcije opravljajo kar na daljavo preko interneta. To nam omogoča sodobna tehnologija, ki je dobro prilagojena tudi za tovrstno učno pomoč.

Inštrukcije online niso nič novega, so pa v zadnjih letih močno napredovale, saj se pojavljajo nova orodja za poučevanje na daljavo. Tako so prenosniki opremljeni s kamero in mikrofonom ter z orodji, ki omogočajo učinkovito posredovanje učnih vsebin preko interneta. Programska oprema je pripravljena prav za ta namen in omogoča enostavno deljenje pripravljenih vsebin na daljavo, včasih močno pomaga tudi pri ponazoritvi kakšnih učnih konceptov. Že prenosniki nam torej omogočajo več možnosti za izvedbo učinkovitih inštrukcij.

 

Kako potekajo online inštrukcije?

Izvedba je odvisna od posameznega inštruktorja. Gotovo pa bomo potrebovali nekaj osnovne opreme, predvsem so to prenosniki. Včasih preko računalnika poteka le komunikacija in se inštrukcije pravzaprav izvajajo precej podobno, kot bi se ob osebnih srečanjih. Nekateri inštruktorji pa uporabljajo posebne programe za inštrukcije, ki olajšajo izvedbo in ponujajo več dodatnih funkcionalnosti. To pomeni, da bomo deležni odlične izkušnje in dobrih rezultatov, če zna inštruktor res izkoristiti vse, kar pri izvedbi inštrukcij ponuja sodobna tehnologija.

Tudi za online inštrukcije je treba najti dobrega inštruktorja, ki to sploh omogoča, predvsem pa zna inštrukcije preko spleta dobro izvesti. Tu se lahko pojavijo velike razlike med inštruktorji in ni nujno, da bomo vedno res deležni prednosti tovrstnega poučevanja.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *