HP-in-asus-gaming-prenosniki

Gaming prenosniki so vedno bolj priljubljeni

Na računalniške igre pogosto gledamo nekoliko zviška, češ da gre za zapravljanje časa. Sploh otroke želimo raje spraviti na svež zrak, če to ni mogoče pa bi raje videli, da se posvetijo knjigam ali drugim hobijem. A hitro bomo ugotovili, da navdušenja nad računalniškimi igrami ne moremo preprosto zatreti, to pa tudi ne bi bilo pametno – navsezadnje gre za zelo zanimive in zabavne vsebine, ki terjajo obilo spretnosti in pozornosti. Dokler gre za prostočasno aktivnost, ki ne vzame prav vsega časa in energije, so lahko tudi računalniške igre atraktiven hobi, ob katerem razvijamo mnoge spretnosti, spoznavamo nove prijatelje in dosegamo navdušujoče uspehe. Nič čudnega torej, da je vedno bolj zanimiva tudi ponudba gaming prenosnikov, s katerimi bomo vedno dobro pripravljeni na igro!

Ljubitelji računalniških iger posegajo po zmogljivih računalnikih, ki brezhibno poganjajo zahtevne igre. Dobra izbira je ASUS ROG prenosnik, ki velja za avtoriteto na tem področju. Ponaša se z izvrstno konfiguracijo in mnogimi bonbončki, ki dvignejo izkušnjo pri igranju iger na nov nivo.

ASUS ROG prenosnik je najboljša izbira za igre

moderni-ASUS-laptop

Pravi navdušenci nad računalniškimi igrami bodo ASUS ROG prenosnik gotovo že poznali. To je namreč serija, ki je posebej prilagojena interesom druščine tako imenovanih gamerjev. Ob pregledu ponudbe trgovine Markosoft na https://www.markoshop.si/156-asus-rog-prenosniki bomo takoj prepoznali nekatere ključne odlike takšnih prenosnikov, predvsem neprekosljivo konfiguracijo strojne opreme. Ti prenosniki so do potankosti prilagojeni zahtevnim računalniškim igram, prepričajo s kombinacijo zmogljivega procesorja in napredne grafične kartice. Imajo tudi zadostno kapaciteto delovnega pomnilnika in bliskovito hiter SSD pogon.

A to so le splošne lastnosti, ki jih pričakujemo od vsakega igričarskega računalnika. Za nameček nam ASUS ROG prenosnik ponuja še druge posebne odlike. Ti računalniki imajo vrhunski zaslon, ki je nujen za zares dobro izkušnjo pri igranju iger. Prepričajo pa tudi s preostalimi komponentami in periferijo. Imajo odlično tipkovnico in napredno ozvočenje, predvsem pa omogočajo priključitev dodatnih perifernih naprav, s katerimi pridemo do res prave gamerske izkušnje v vsakem okolju. Nič čudnega, da je prav ASUS ROG prenosnik med najbolj priljubljenimi izbirami za igričarje, čeprav to seveda ni edina možnost.

Kaj igričarjem ponujajo HP prenosniki?

Znamka ASUS se je uspela dobro uveljaviti med proizvajalci računalniške opreme za prave igričarje. HP je bolj znan kot vsestranski proizvajalec, ki pokriva širši spekter uporabnikov, zelo opazen je predvsem med poslovnimi uporabniki. Tudi HP prenosniki so lahko izredno prepričljivi in imajo zavidljive zmogljivosti, ne izstopajo pa vedno po prilagoditvah, ki so pisane na kožo gamerjem. V višjem zmogljivostnem razredu bomo našli zanimive modele, ki jih lahko dobro izkoristimo tako za igre kot za druge zahtevne naloge.

HP prenosniki višjega razreda

HP v višjem razredu izstopa predvsem s prenosniki serije ZBook. To so vrhunski prenosniki, ki se po svoji zmogljivosti brez težav kosajo tudi z računalniki iz serije ASUS ROG. A hitro bomo opazili nekatere ključne razlike in ugotovili, da gre za prenosnike, ki so prilagojeni drugim namenom. ZBook serija vključuje predvsem mobilne delovne postaje, to so prenosniki za opravljanje dela na terenu. Konfiguracija je izredno zmogljiva, a prilagojena delovnim nalogam. Takšni HP prenosniki so idealni za službeno uporabo, sploh za delo, ki postavlja posebne zahteve glede zmogljivosti, recimo za video produkcijo, modeliranje, obdelavo velikih podatkovnih zbirk in podobno.

Imajo pa tudi HP prenosniki nekaj ponuditi ljubiteljem iger. Trgovina Markosoft ima v ponudbi poleg serije ZBook tudi izbor računalnikov iz serije HP Omen, to je serija, prilagojena igričarjem. Za razliko od prenosnikov iz serije ASUS ROG, so Omen prenosniki nekoliko bolj elegantno zasnovani, niso tako agresivni in brezkompromisni. Gre za bolj vsestranske prenosnike, ki jih brez težav uporabljamo tudi za druge namene, medtem ko imajo dovolj surove zmogljivosti za poganjanje zahtevnih računalniških iger. Za tiste, ki želijo uporabljati računalnik za vsakdanjo rabo, morda tudi za službena opravila in druge naloge, hkrati pa ne želijo sprejemati kompromisov pri igranju iger, so HP prenosniki iz serije Omen vsekakor zelo atraktivni.

hp-namizni-racunalnik

Za gaming ASUS in HP ponujata še drugo opremo

Igričarski prenosnik v eni napravi združuje praktično vse, kar bomo potrebovali za odlično izkušnjo pri igranju iger. A hitro se izkaže, da bomo za piko na i potrebovali še nekaj dodatne opreme. Uporabniki prenosnikov bodo recimo potrebovali še računalniško miško ali igralni plošček. Prav tako se pogosto odločimo za slušalke, namesto da bi uporabljali zvočnike. Kar nekaj takšne opreme za gaming ASUS in HP ponujata v dodatni ponudbi.

Ker gre za opremo, ki je posebej prilagojena ljubiteljem računalniških iger, lahko vedno pričakujemo odlično izkušnjo. Je pa na tem področju še veliko izbire, tako da se je treba skrbno odločiti za prave izdelke. Predvsem gaming ASUS izdelki so zelo cenjeni in pogosto predstavljajo kar samoumevno izbiro.

Gaming ASUS komponente za namizne računalnike

Znamka ASUS slovi po vrhunskih igričarskih prenosnikih, a tudi po komponentah za namizne računalnike. Tu je gaming ASUS zelo priljubljena izbira, saj smo lahko prepričani, da bomo dobili izvrstno opremo za igranje računalniških iger.

Zelo cenjene so recimo gaming ASUS grafične kartice, poleg priznane serije ROG v zadnjem času tu izstopajo tudi cenovno dostopnejše grafične kartice ASUS TUF. Nadalje ASUS proizvaja še druge komponente, ki jih najdemo v notranjosti ohišja namiznega računalnika, ter mnoge periferne naprave, ki se z računalnikom povezujejo. K vrhunski grafični kartici recimo spada še gaming ASUS monitor, tudi na tem področju je ASUS med vodilnimi znamkami, še posebej v segmentu igričarskih monitorjev z odličnim odzivnim časom in visoko hitrostjo osveževanja. Vsekakor so prav izdelki znamke ASUS med najbolj atraktivnimi, če potrebujemo opremo za igranje računalniških iger, ne glede na to, katere komponente nas pravzaprav zanimajo.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *