brušenje parketa

Brušenje parketa poskrbi za izgled kot na dan polaganja

Da je treba parket vzdrževati ni prav nobena skrivnost, to vedo bolj ali manj vsi, še posebej tisti, ki so dejansko lastniki parketa. Tukaj ne govorimo o tem, da je treba vsak dan nekaj narediti, vendar na kakšno desetletje pa se je dobro spomniti na tla, po katerih hodimo. Največ ljudi se odloči za brušenje parketa ker želijo na nek način ponovno videti, kako je izgledal parket pred toliko leti uporabe, ali pa si želijo brušenja zaradi tega, ker lahko v odsevu vidijo veliko manjših luknjic, ki bi jih radi nekako zakrili. Ne glede na to, kaj je razlog za brušenje parketa je pomembno, da temu sledi tudi temeljito oljenje, da ponovno zapremo in zaščitimo plast lesa, ki smo jo ravnokar odkrili.

Ne le da je brušenje parketa konservatorski postopek, je tudi postopek ki skrbi za to, da naš dom izgleda urejen in negovan in ko da nekdo zanj res skrbi.

Notranja steklena vrata ponujajo obilo svetlobe

Hodniki v notranjih delih stanovanj oziroma hiš in drugih bivalnih prostorov so lahko zelo hitro zelo temni, vendar se temu lahko na nek način izognemo in sicer tako, da namestimo notranja steklena vrata.

Kar omogočajo notranja steklena vrata je to, da svetloba, ki prihaja skozi okna v glavnem prostoru lahko najde svojo pot tudi na hodnik popolnoma brez kakšne blokade. Na ta način preprečimo preveliko porabo energije na hodniku, ki bi ga drugače morali ves čas posebej osvetljevati, kar pa seveda ni pretirano prijetno ne za porabo energije in prav tako ne za ambient prostora. Če se odločimo za notranja steklena vrata pa je treba vedeti, da nekateri potrebujejo več privatnosti, zato se lahko odločimo tudi za notranja steklena vrata z mlečnim steklom, ki omogočajo prehod svetlobe, vendar ne prepustijo kaj več kot le silhuete.