servis-avtomatskih-drsnih-vrat

Avtomatska vrata, ki ne potrebujejo servisa

Dobra vrata potrebujemo v praktično vsakem prostoru. Še posebej kritična je vloga vrat v kakšnih poslovnih in komercialnih prostorih, doma pa posebno pozornost namenjamo vhodnim vratom. 

V teh vlogah uporabljamo raznovrstna vrata s kakšnimi posebnimi funkcionalnostmi, precej priljubljena so tudi avtomatska vrata. S temi bomo naredili odličen vtis na svoje obiskovalce, saj gre za vrata, ki se kar sama odpirajo in zapirajo. A to hkrati pomeni, da je treba za vrata nekoliko bolje skrbeti.

Vsi avtomatski mehanizmi so v neki meri ranljivi, saj so stalno na udaru obremenitev pri svojem delovanju. Električni pomik povzroča trenje, neizogibna je obraba, tudi sam mehanizem je dovzeten za poškodbe in težave. Zato je zelo pomembno, da avtomatska vrata redno vzdržujemo in servisiramo. 

Pravzaprav pa je najbolj odločilno to, da se že v izhodišču odločimo za kakovostna in vzdržljiva vrata, s katerimi ne bo problemov. Vsekakor lahko dobimo vrata, ki jih skorajda ni treba vzdrževati.

Kakovostna avtomatska vrata delujejo brezhibno

Če izberemo kakovostna vrata, lahko računamo na brezhibno delovanje, ne da bi imeli z njimi veliko dela. Nova vrata seveda odlično delujejo, tudi če se odločimo za kakšne cenejše modele. A na dolgi rok imamo visoka pričakovanja, zato se dobro obnesejo le tista vrata, ki so dejansko pripravljena na takšne obremenitve.

moderna-avtomatska-drsna-vrata

Prava vrata iščemo pri uglednih ponudnikih, ki uporabljajo napredne rešitve za zahtevne uporabnike. Pogosto se odločamo za kakovostna avtomatska drsna vrata, s katerimi dosežemo najboljši učinek, pričakujemo pa lahko tudi najboljše delovanje. 

Drsna vrata omogočajo zelo zanesljivo uporabo skozi čas, sploh če posežemo po kakšnih bolj naprednih modelih. 

Takšna vrata lahko drsijo po drsnih vodilih na tleh ali pa visijo iz konzole nad vratno odprtino. V obeh primerih je možno zagotoviti brezhibno delovanje, bomo pa seveda potrebovali odličen sistem za električni pomik vrat.

Avtomatska vrata delujejo na različne načine

Poleg tega lahko dobimo avtomatska vrata tudi v mnogih drugih izvedbah. Drsna vrata so najbolj znana in veljajo tudi za najbolj zanesljiva. Če iščemo vrata, ki ne potrebujejo servisa, bodo verjetno prav drsna vrata najboljša izbira. Sicer pa lahko dobimo tudi vrtljiva vrata, nihajna vrata in druge variante, ki jih je možno avtomatizirati.

Servis avtomatskih vrat je še vedno priporočljiv

Ne glede na to, kakšna vrata imamo, je še vedno pametno poskrbeti za servis avtomatskih vrat. Če ne prej, se bomo za to odločili v primeru, da se pri delovanju vrat pojavijo kakšne težave. 

Tveganje za kakšne manjše zaplete je zelo veliko, saj hitro pride do zatikanja, škripanja in drugih problemov. Delovanje vrat morda ni zelo ovirano, so pa tudi takšne manjše težave zelo moteče in jih je pametno odpraviti.

Za dober servis avtomatskih vrat potrebujemo odzivnega serviserja, ki lahko reši takšne težave. Še bolj pomembna je odzivnost serviserja v primeru, da imamo z vrati večje težave in se morda niti ne odpirajo več. 

V mnogih prostorih, kjer uporabljamo avtomatska vrata, si tega ne moremo privoščiti, zato je treba že vnaprej poskrbeti za servis avtomatskih vrat.

Servis avtomatskih vrat vključuje tudi vzdrževanje

Poleg tega ne pozabimo še na vzdrževanje. Na ta način namreč preprečimo nastanek težav, že s preventivo lahko močno zmanjšamo ta tveganja. 

Običajno se odločimo za pogodbeno vzdrževanje avtomatskih vrat, to je najboljša rešitev za dolgoročno vzdrževanje, sploh v stavbah, ki imajo več avtomatskih vrat. Najdemo pa tudi druge možnosti, s katerimi bomo za svoja vrata dobro poskrbeli.

V vsakem primeru si avtomatska vrata zaslužijo dovolj pozornosti, le tako bodo lahko dobro delovala skozi čas. 

Z rednim vzdrževanjem zagotavljamo brezhibno delovanje in dolgo življenjsko dobo, predvsem pa se izognemo zapletom in težavam. Zato je pametno imeti dober servis avtomatskih vrat, ki nam ponuja rešitve na tem področju.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *